Ωραίο SSH honeypot, αλλά για το σπιτάκι!

Είμαστε σίγουροι πως η ιδέα των honeypots, τα οποία παρουσιάσαμε στο άρθρο που αρχίζει από τη σελίδα 12 του παρόντος, σας κέντρισε το ενδιαφέρον και με το παραπάνω! Κατανοητό κι αναμενόμενο, μιας και πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό concept στον τομέα της ασφάλειας. Θα χαρείτε επομένως με το νέο ότι μπορείτε εύκολα να στήσετε μια διαδικτυακή παγίδα στο οικιακό σας δίκτυο, χάρη στην οποία θα καταγράφετε τις κινήσεις οποιουδήποτε κακόβουλου χρήστη επιχειρεί να σας επιτεθεί από το Internet!

deltaHacker Μαρτίου (τεύχος 006) | Ωραίο SSH honeypot, αλλά για το σπιτάκι!

Για να δημιουργήσουμε το δικό μας honeypot χρειάζονται οπωσδήποτε δύο πράγματα: Πρώτον, έναν υπολογιστή που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν το σκοπό και, δεύτερον, το λογισμικό που θα προσομοιώσει τη λειτουργία μιας επιθυμητής, δικτυακής υπηρεσίας.

Ο υπολογιστής αυτός μπορεί να ‘ναι είτε μια φυσική μηχανή που έχουμε ξεχασμένη κάπου στο σπίτι είτε μια εικονική μηχανή που θα δημιουργήσουμε και θα τρέχουμε στο υπάρχουν μηχάνημά μας είτε ένα VPS (βλ. και deltaHacker 005, σελ. 44). Για το δικό μας παράδειγμα, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανή (virtual machine, VM) που θα δημιουργηθεί με τη βοήθεια του δημοφιλούς VirtualBox, σε φυσικό υπολογιστή (host machine) με Windows 7. (Αν είστε νεοφερμένος στον κόσμο του virtualization γενικότερα ή/και του VirtualBox ειδικότερα, πριν συνεχίσουμε παροτρύνεστε να διαβάσετε σχετικό άρθρο που έχουμε δημοσιευμένο online — και να δείτε τα συνοδευτικά screencasts).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Μαρτίου (τεύχος 006). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και infosec που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Γλυκές παγίδες!

Είναι δυνατόν να προστατευτείς από έναν άγνωστο εχθρό; Μάλλον όχι! Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και η έκφραση μάθε τον εχθρό...

Close