Δημιουργία ενός botnet, από την αρχή!

Όπως υποσχεθήκαμε στο άρθρο που ξεκινά από τη σελίδα 12, θα εξερευνήσουμε τώρα τα ενδότερα της λειτουργίας των botnets, ώστε να καταλάβουμε και πρακτικά πλέον πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια δικτύων και υπολογιστών. Αυτό θα γίνει φτιάχνοντας το *δικό μας* υποτυπώδες botnet, στο οποίο και θα δίνουμε εντολές από την άνεση της πολυθρόνας μας κι εκείνο θα εκτελεί. Καιρός να δούμε πώς είναι να βρίσκεται κανείς στη θέση του botmaster, τι λέτε; Προσέξτε μόνο να μην σας αρέσει πολύ 😀

deltaHacker Αυγούστου (τεύχος 011) | Δημιουργία ενός botnet, από την αρχή!

Για να φτιαχτεί ένα botnet πρέπει να έχουμε έτοιμο κάποιο πρόγραμμα, το οποίο θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αποτελούμενο από όλους τους υπολογιστές-zombies που θα εντάξουμε σε αυτό. Μπορούμε να βρούμε κάποιο έτοιμο bot με λίγο ψάξιμο στα κατάλληλα μέρη, αλλά μπορούμε να προγραμματίσουμε και το δικό μας — από την αρχή.

Η συγγραφή ενός bot μπορεί να γίνει μια αρκετά πολύπλοκη υπόθεση. Στα εκπαιδευτικά πλαίσια που θα λειτουργήσουμε εμείς, σίγουρα μπορούμε να είμαστε κάπως περισσότερο ανεκτικοί με την ποιότητα του τελικού προγράμματος. Δεν μειώνεται όμως η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε κάτι χρήσιμο και αποτελεσματικό — και φυσικά να μάθουμε μέσα από την όλη διαδικασία.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Αυγούστου (τεύχος 011). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Εκμεταλλευτείτε την προσφορά Summer 2012, κερδίζοντας 5% από τις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές! Ειδικά με την παραγγελία 24μηνης συνδρομής, πέρα από την έκπτωση μπαίνετε και σε κλήρωση για πέντε (5) συνδρομές εφ” όρου ζωής!

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

2 comments

  • giwrg98 on August 26, 2012 at 3:17 PM
  • Reply

  Καλησπέρα,

  επειδή θέλω να μάθω περισσότερα για botnets, μήπως έχεις καθόλου υλικό;

   • Ion on August 27, 2012 at 3:39 PM
    Author
   • Reply

   Γεια σου Γιώργο. Ξεκίνα από το τεύχος 011 του deltaHacker και αφού διαβάσεις το πρώτο άρθρο, δοκίμασε στην πράξη το δεύτερο με τα deltaBots. Μετά, Google is your friend. Ξεκίνα από κάποια καλά άρθρα που υπάρχουν στη σελίδα Security Affairs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Botnets: Φοβεροί, τρομεροί αλλά και συναρπαστικοί στρατοί από zombies!

Πρόκειται για το όνειρο των απανταχού κακόβουλων χάκερ (blackhats) και τον εφιάλτη των μεγαλύτερων εταιρειών ασφαλείας. Μικρές ομάδες έχουν τη...

Close